https://youtu.be/Cq3kSF_eFME

Ştiţi oamenii ăia care atunci când spui că mergi la psiholog o faci doar dacă eşti nebun? Sigur îi știți! Îi știți pe aceia care atunci când le zici că te duci la băi, spun că ești bătrân deja? Sigur îi știți! Ei bine aşa am fost şi eu cu subiectul kinetoterapia pentru bebeluşi sau kineto, în general, până la …Radu și la nevoile lui.

Să mergi cu al tău copil la kineto nu este un lucru rău …e ceva normal şi ajută copilul mai mult decât ai putea să crezi vreodată. Pe de o parte poate corecta lucruri mici legate de postură, picioare sau îl poate ajuta să se ridice mai repede şi să o ia la fugă prin casă sau parc. Și asta este varianta cea mai simplistă. Dacă eşti neştiutor sau ocupat şi nu apuci să îi faci masaj …atunci la kinetoterapie se bifează acest aspect, i se face masaj așa cum trebuie și pe unde trebuie …şi nu vă mai spun cât este de important masajul pentru un copil mic (vă reamintesc aici).

Citește și →  dezvoltarea cognitivă a fătului

De multe ori ne gândim la bani când vorbim de lucruri de genul asta …kinetoterapie sau alte proceduri din această categorie, când de fapt ar trebui să ne gândim la sănătate. Chiar dacă ajungi să găseşti un medic de specialitate la o clinică privată, pentru că te gândești că la stat nu vei găsi ce îți trebuie …nu înseamnă că vei goli buzunarele. NU! Există o procedură simplă …mergi la medicul de familie şi obţi un bilet de trimitere la mediul specialist, apoi de acolo la tratament sau la upgrade! Sunt multe proceduri ce sunt DECONTATE de Casa de Asigurari de Sănătate. Cu alte cuvinte e bine să verifici site-ul Casei de Asigurări ca să te lămureşti.

Despre benieficiile kinetoterapiei ştiu prea puţin, dar descopăr din ce în ce mai multe. Primii paşii i-am făcut eu după o accidentare (puteţi citi aici mai multe), şi am decis că trebuie să continui şi cu alţi membrii ai familiei.

Citește și →  Summer Well ...pentru părinți și copiii lor

Ştiu deja că nu mai are legătură cu articolul de faţă, dar gândiţi-vă câtă nevoie are o mamă de kinetoterapie după ce a purtat o greutate apreciabilă timp de luni bune, apoi sânii măriţi (deci o altă greutate) şi, în final, un beleluş care poate fi (ca la mine) un bebeloi. Coloana are mult de suferit şi dincolo de înot …sa faci puţin kineto e chiar o idee bună.

PS …aproape invariabil prima ședință este plină de urlete și plânsete, dar dacă îi oferi posiblitatea terapeutului să se împrietenească cu cel mic …veți fi precum îmi zice amicul Gligog că este Sara cu (kineto)terapeutul la care merg ei – de nedespărțit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *