Creşă …creşa – nu sunt foarte multe modalități prin care părinții pot avea un respiro. Bunicii sunt neprețuiți, doar că nu mereu prezența lor (sau activitățile pe care le desfășoară) sunt îndeajuns pentru a ajuta la dezvoltarea copilului. Orice ați crede creșa/grădinița vă va ajuta enorm. De la vorbit, la mersul la baie sau de la joaca individuală la joaca în colectivitate… etc.
Alegerea constă în „de stat” sau „particulară” în ultimă instanță. Nu mereu o alegere ușoară!
Creșa de stat are puncte slabe și puncte forte:
– puncte slabe: prea mulți copii în aceeași grupă, puține activități educative, un grad mediu de grijă medicală
– puncte forte: costuri scăzute, bucătărie proprie, spațiu generos
Ar trebui să menționez că toate punctele slabe sau forte se pot regăsi în egală măsură și la privat. Grija celor care se gândesc la stat vs. privat e legată de faptul că nu este o asistentă care să verifice dacă starea copilului este un pericol pentru ceilalți sau pentru el însuși.
Creşa privată:
– puncte forte: activități educative, supraveghere video via internet, grad ridicat de grijă medicală (cel puțin așa cere legea)
– puncte slabe: creșă combinată cu grădiniță (prea multe categorii de vârstă), catering în loc de bucătărie proprie, costuri ridicate.

Citește și →  probleme de la alimentație

Sunt doar chestiuni generale, de fapt un părinte sapă mai mult până ia decizia finală, deși copilul este cel care va face alegerea. Nu fiți surprinși dacă în final veți ajunge de la privat la stat sau viceversa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *