Gata cu statul în casă, îți iei soția, copilul și plecați. Cum arată bagajul și cum fac să îl țin pe ‘bebe’ în priză?
Sunt câteva variațiuni în funcție de anotimp, dar la bază, este mereu la fel. Trebuie să te reportezi la câte zile veți sta – pentru 3 zile vor fi 3 bluze – și clima zonei în care mergeți. Dacă mergi la munte hainele vor fi mai variate (și subțiri și groase), în timp ce la mare veți avea în majoritate haine subțiri. Întotdeauna suplimentați numărul de bluze și pantaloni cu unu. E o măsură de siguranță cu toate că în fapt e posibil să nu folosiți mai mult de jumătate din hainele pe care le-ați luat de la început. Dacă vă întrebați de ce să mai iei atâtea de la început, mai ales că nu ai o mașină foarte mare …păi pentru că atunci când ai bebe trebuie să sufli și în iaurt.
De cele mai ulte ori e indicat ca doar unul dintre voi să facă bagajele (toate), în timp ce se consultă cu celălalt, și tot acela să le și aranjeze în mașină. E complicat să vă spun ce e bine să conțină bagajul, pentru că diferă în funcție de vârsta copilului, dar dincolo de bluze (groase și subțiri), pantaloni, șosete, căciuli, șepci, încălțări …trebuie să pui și jucării. De principiu când pleci la drum trebuie să ai acele lucruri pe care bebe le folosește în mod constant (nu trebuie să faci exces de zel și să iei tot) pentru că astfel va simți mai puțin schimbarea de mediu pe care o presupune plimbarea voastră, va fi mai puțin stresat și veți fi și voi mai relaxați.
Să zicem că bagajul e gata. Mama trebuie să aibă o geată special făcută pentru drum. Șervetele, pamperși (dacă mai este cazul), recipiente cu apă, pastile, lucruri de ronțăit și de mâncat la care se adaugă animalul cu care doarme bebe sau păturica cu care îl învelești.
E foarte posibil ca bebe să aprecieze mersul cu mașina și asta să te scape de multe bătăi de cap …sau poate nu :). Oricum încearcă să îți obișnuiești copilul cu scaunul de mașină și cu mersul cu mașina.

Citește și →  cu alergiile în bagaj - guest post Oana Popescu

PS e posibil să mai îți faci loc și pentru o cădiță, pătuț, cărucior, bunici!
NB pe bancheta din spate nu trebuie să mai fie bagaje suplimentare, doar geanta de care v-am spus și poate ceva jucării.

2 comentarii pe “la drum cu mașina

    • Daniel Osmanovici spune:

      La acel moment nu avea :))
      Si acu sincer nu prea am vazut pe nicăieri mame la volan si tati in spate cu bebelusii. Cred ca ii număr pe degetele de la o mana (si nu vb doar de romania)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *