…coșmar sau știați că există așa ceva? Pentru că bebe e nemilos cu mamă-sa, dar trebuie și vrea să mănânce am fost trimis să cumpăr ‘mameloane pentru alăptat’. Nimic ciudat până la întrebarea farmacistei… ce mărime :)) de 21 sau de 15 mm? Aviz tăticilor …plecați cu măsurătorile făcute… :))

mameloane
mameloane


Atenţie …”prietenia” dintre mameloane şi bebe, sau dintre mameloane şi mamă nu se formează prea uşor. Pe de o parte mama trebuie să aibă grijă să le ţină curate non-stop, în acelaşi timp trebuie să le aplice corect pentru ca bebe să se obişuiască cît mai repede, nu de alta dar dacă refuză mameloanele ar putea fi mari probleme. Pentru bebe, unul mereu flămînd, să se întîlnească din trei în trei ore cu memeloane nu e tocmai o plăcere. Senzaţia nu e tocmai plăcută pentru că funcţionează similar cu un biberon, adică strange ceva lapte pe care el îl scoate în primă fază, pentru ca apoi tot el să îl sugă din mamelon.

Citește și →  la drum cu avionul

De cele mai multe ori colaborarea dintre mamă şi bebe este esențială, mama ajutînd uşor sînul pentru a scoate laptele mai uşor, bebele tragînd mai lejer şi muşcînd mai puţin.

E recomadat mereu să întrebi un specialist, un consultant în alăptare. Pentru că poziţia bebeluşului e importantă, poziţia sînului e importantă, atitudinea mamei, abordarea mamei în legătură cu alăptatul, structura mamelonului şi a vălului palatin a bebeluşului sau limba celui mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *