Scaunul bebelușului va fi o problemă de care vă veți lovi foarte multă vreme. Veți vorbi mult despre caca, fie că vreți fie că nu vreți și asta doar pentru că de fiecare dată când va fi constipat sau va fi deranjat veți intra în panică.

Din momentul în care bebe bea lapte doar seara şi dimineaţa, iar în rest este pe hrană normală (de oameni mari) constipaţia este o problemă de rezolvat … rapid. E precum un adult …mănâncă hrană solidă şi nu face caca. Este ok dacă bebe nu face o zi, deja de a doua zi ar trebui intervenit.
Prima variantă este tratamentul băbesc. De dimineaţă, după ce s-a trezit, pe burta goală, daţi bebeluşului o linguriţă de miere (nu contează de care). Cel mai probabil după masa de prânz sau spre seară va face caca.
O altă variantă sunt fructele. Perele, strugurii sau prunele sunt excelente pentru a ajuta bebele. Evitaţi bananele sau merele, ele ajută puţin spre deloc.
Ce-a de-a treia variantă este felul doi din spanac sau ştevie alături de o ciorbă. Evitaţi total orezul sau pâinea sau brânza. Ca şi în cazul adulţilor sunt alimente care „strâng” stomacul.
Abia după ce aceste variante nu dau rezultate aveţi la dispoziţie supozitoarele cu glicerină. Pe sistemul o bucăţică din supozitor şi timp de 1 minut şi ceva bebe supravegheat să nu îl dea afară.

Citește și →  nu e nevoie să iei șifonierul după tine în concediu!!!

Oricum de fiecare dată când se ajunge la folosirea unor medicamente, de fiecare dată trebuie vorbit înainte cu medicul pediatru.

Despre problemele legate de scaun am mai scris aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *