Din momentul în care începi diversificarea îl obișnuiești pe bebe cu un anumit tip de mâncare, cu un anumit stil de a găti. Din acest motiv atunci când îl duci la creșă sau grădiniță îți faci o grămadă de probleme despre cât și cum va mânca. Mai mult, rămând două zile în care bebe mănâncă acasă, apar unele probleme pe care până atunci nu le aveai.

Bun, le luâm în sens invers …acasă e bine să aibă mâncare proaspăt pregătită ( idei aveți la o colegă de breaslă http://blogulmameiincepatoare.wordpress.com) cât mai apropiată de ce mâncați și voi, nu de alta dar deja început să ceară ce vede că mâncați voi și se deprinde și cu varietatea de la meniul creșei.

La creșă va mânca tot felul de chestii noi, atât, pentru ea cât și pentru voi DAR nu imediat. Din experiență vă spun că în maximum 3 săptămâni va ajunge să mănânce ce acasă nu obișnuia și tot atunci să facă ceva nazuri la ce și gătiți voi acasă. Bebele meu nu mânca ardei umpluți sau varză. Acum le devorează.

Citește și →  Diversificarea de la 6 luni - rețetă pentru toată familia

Partea bună este că bebe mănâncă, singura grijă rămâne să îi suplimentați meniul cu fructe, poate și ceva miere dimineața pe stomacul gol, pentru ca bebe să aibă scaun în fiecare zi. Partea mai puțin bună este că se obișnuiește cu diversitate și asta poate să obosească „bucătarul” casei în weekend sau vacanțe când trebuie să aibă mereu ceva nou.

Despre diversificare …voi mai vorbi. Voi publica un articol cu un program, cel pe care îl aplic acum şi câteva sugestii şi păreri personale despre mâncarea de bebe din comerţ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *