…ca să nu zic rele. Să ne înțelegem nu am de gând să fac pe nutriționistul, doar încerc din bun simț să atrag atenția asupra unor mâncăruri care nu sunt potrivite pentu noi cei mari, darămite pentru cei mici.
Pentru mulți părinți momentul în care începe diversificarea cine ca o ușurare, pentru că ‘scapă’ de lapte sau biberon sau cum aud destul de des ‘de acum facem mâncare pentru toți’. Asta nu e tocmai bine. Mă rog, să presupunem că diversificarea s-a făcut corect și că bebe a ajuns pe la 1 an si jumătate, din acel moment părinții au tendința să caute prin magazine produsele pentru copii, acelea marcate cu ‘kids/baby’ și nu se uită prea mult la etichetă după compoziție. Din păcate, faptul că sunt ‘produse’ pentru copii nu înseamnă ca sunt sănătoase sau că au mai puține E-uri. Cel mai la îndemână exemplu sunt cremvuștii. Dincolo de faptul că au un conținut dubios (pe care oricum îl consumi pentru că e gustos cu muștar și pofta e mare) ajung să fie prezenți pe masă la micul dejun pe post de fel principal. Nici nu mai continui să scriu pentru că e de ajuns să vă uitați data viitoare pe etichetă și vă lămuriți singurei.
Exemplele continuă cu cipsuri, cartofi prăjiți, mici, salamuri, sosuri, fast-food, prăjituri cu multă cremă, înghețată, cicolată etc. Pare o listă lungă (și nu e toată, pentru că nu îmi trece acum în minte tot) dar dacă stați puțin să vă gândiți, mulți dintre noi au crescut foarte bine fără toate acestea. Dacă îmi Spuneți că vede la alți copii sau prin magazin, vă spun că dacă sunteți fermi …nu veți avea pe masă nimic nesănătos (sau aproape nimic).
Sunt uimit de multe ori cum părinții nu realizeză că ieftin nu înseamnă bun, că termenul de ‘for kids’ nu înseamnă sănătos, că ce a fost odată bun pentru noi nu mai are aceeași rețetă, deci nu mai este același produs, cum părinții sunt dispuși să acopere o masă a copilului cu mâncare de la fast-food pentru că miroase bine și vine la pachet cu o jucărie.

Citește și →  ce este de făcut când bebe are gaze?

IMG_2267.JPG

IMG_2266.PNG

IMG_2268.JPG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *