am (re)descoperit roata :)), adică masajul bebelușului. După 4 ani în care am facut „pauză” am realizat că ‘gândacul’ are nevoie de masaj. Cum mi-am facut noi prieteni la SAMAS care m-au ajutat și cu alăptarea (un pic de consiliere pentru soție) am zis să mai trec pe la ei și pentru alte lucruri. Bine am făcut pentru că am (re)descoperit masajul bebelușului, iar apoi cursul de babywearing (avem articol separat).

Cel mai bun mod de a strânge relația cu bebe

Asta dacă nu aveți răbdare sa citiți tot articolul :), oricum aici zic mai multe decât sunt in material.

Deci …ai nevoie de următoarele:

  • un bebeluș dispus să facă așa ceva
  • 1h30′ fără obligații
  • minim 3 scutece
  • păturica
  • prosop
  • body din doua piese, de preferat
  • loțiune, mai bine decât ulei
  • răbdare
  • pantaloni cât mai lejeri (evitați blugii)

Trebuie să vă așteptați ca la prima ședință totul să dureze maximum 30 de minute și să se termine cu urlete :)) Asta se poate întâmpla pentru că bebe e într-un mediu nou, sunt multe elemente de stres, alți bebeluși (care nu știi cum reacționează), alt ritm și stare a adultului.

Citește și →  test de pronație ...în imagini

Se începe prin a lega o relație cu bebelușul asta în timp ce profesorul (din nou a fost Andreea Andrei) îți oferă o tonă de sfaturi despre multe aspecte ale relației pe care ar fi recomandat să o ai cu bebelușul (în diferite momente – masa, baie, plimbare, joacă, etc) un fel de sincronizare a celor doi (recomand tatăl sa participe) ca totul sa decurgă câ mai lin.

pentru un tata sa ii facă masaj bebeului este ca si cum mama si-ar alăptat copilul

Apoi se freacă palmele cu loțiune (aceeași pe care o folosești acasă, pentru continuitate) in dreptul nasului (sa recunoască mirosul) ca să înțeleagă ce vine :). Bebe care e în costumul lui Adam începe să fie masat pe picioare la îndrumarea profesorului și te întrerupi de fiecare dată cand nu ii convine. Vorbești cu el, negociezi si speri să mergi mai departe. El decide tot!!!

La cursul nostru am fost 2 la 2, adică doi tați si doi bebeluși. Mamele asistau din lateral 🙂 si a durat totul cam 30 de minute, adică picioarele. O să încerc să public poze cu masajul, doar ca realitatea șia asistența/îndrumarea e esențială.

Citește și →  febră? cât este de bun paracetamolul?

Ce mi- a placut tare este că am înțeles și am simțit altfel legătura cu bebelușul. Am văzut cum se relaxează, cum și ce nu îi place, cum reacționează la stimulii externi și la liniștea mea. Pe cât eram eu și Andrei de calmi, pe atât de preocupate erau mămicile :))

Am înțeles la final că cele 30 de minute de masaj efectiv au fost mulțumitoare pentru prima ședintă. Durata crește pe măsură ce avansează cursul, așa că sunt curios ce va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *