astă este un fel de update la alte două articole …despre oliță sau despre învățare.

…după lupte seculare am reușit să-l obișnuim pe bebe la oliță, doar că după un sejur la mare unde se poate face (teoretic) pipi peste tot, copilul… nu mai vrea la oliță.

Acum trebuie să recunosc că nu au fost chiar ‘lupte seculare’, doar o perioadă de 3 luni în care am încercat să găsim cel mai bun mod să o facem pe bebe să înțeleagă că e mai bine să facă la oliță în loc de scutece.
Experiența zilelor în care a putut face orice, oriunde, este așa de recentă, plăcută, comodă, încât ajunsă acasă orice colț să pară tentant, adică nu este exclus ca multe colțuri ale casei să fie binecuvântate cu pipi sau mai rău. Din fericire nu am avut parte de această experiență decât într-o măsură foarte mică. Bebe a decis să lase doar câteva ‘băltuțe’ prin casă, pentru că baia era prea departe
NU VĂ AGITAȚI, rămâneți calmi și dați dovadă de puțintică răbdare, pentru că după câteva zile și încercări repetate de a pune pe bebe pe oliță, vei constata că vechile obiceiuri revin la normal.
În toată acestă poveste contează foarte mult răbdarea!

Citește și →  dependență de părinți!
oliță
cu răbdarea treci marea 🙂

PS este și mai amuzant atunci când trecută de o anumită vârstă, învățată deja cu wc-ul, să ajungă să facă pipi în pat în timp ce doarme. Există un moment în care din cauza oboselii poate apărea situația (neplăcută) în care nu se poate trezi, deci așternuturile ajung să fie umede, iar bebe că își coninue somnul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *