Vedeți copilul acasă că este înnebunit după apă, dar când ajungeți la mare sau… similar, bebe fuge de apă ca …de tămâie. Nu știu de ce, dar știu cum scăpăm de asta. Primele zile sunt întotdeauna pentru tatonare și verificarea limitelor și a fricilor, așa că din a treia zi ar cam trebui să ști ce îi place și ce nu.
Apa este rece în special dimineața și cu mult mai caldă seara, doar că dimineața se încălzește la ieșire mai ușor, iar seara mai greu.
Dacă nu vrea în apă puteți schimba locul pe unde intrați în apă. Mergeți 50 de metri mai la stânga sau dreapta. O altă variantă e să schimbați omul cu care intră în apă. Nu intră cu un părinte, poate vrea cu amândoi, apoi vin bunicii, nașii sau prietenii …unul va fi cel care îi va insufla încredere și va dori să intre în apă și zic asta pentru că bebe își dă seama că e o altfel de „cadă” asta la care a fost adus.
O variantă ar fi construcția unui castel pe malul apei, valurile vor ajunge la construcție și bebe va avea timp să se acomodeze la temperatura apei. De altfel se va trezi că e cu tot cu castel în apă și nu va zice nimic.
Domnilor… răbdare și inspirație!

Citește și →  puterea unui blogger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *