De mici suntem învăţaţi, cei mai mulţi dintre noi, despre tot felul de lucruri de genul egalitate, înţelegere, compasiune, iertare, minte deschisă, indulgenţă … (multe puncte puncte). Părinţii sunt foarte prezenţi pe reţelele de socializare, internetul a făcut ca totul să fie la vedere şi liber la analizat şi criticat.

Mă uit la comentariile lor pe diverse subiecte şi mă îngrozesc …oamenii aştia trebuie să înveţe alţi oameni mici să fie oameni mari. Mă uit la comportamentul şi limbajul lor în mijloacele de transport şi mă blochez. Mă uit la ei la stop când vorbesc doar cu organe genitale despre incidente de trafic şi copilul e prins în scaun. Mă uit cum aruncă pe jos mizeria când coşul de gunoi e alături şi nimic. Mă uit cum le povestesc despre frumuseţea naturii şi lasă pet-ul sau cutia de bere să o arunce la coş …ursul sau vulpea 🙁 Mă uit la alegerea între a merge la aer liber sau în mall, la a merge pe bicicletă sau la un fast food.

Citește și →  despre cum ne împărțim timpul între telefonul mobil și copiii noștrii

Sunt supărat …deranjat …sictirit …nervos …scârbit şi mă gândesc …încotro? Pe bune …noi avem sarcina de a face oameni mari din oameni mici şi în stilul asta îmi este imposibil să vad ceva bun în viitor. Părinţii şi reţele de socializare sunt o combinaţie tare nefericită. Atenţie …NU sunt sfânt, nu deţin adevărul absolut, îmi place să cred că sunt echilibrat şi asta mi-ar plăcea să văd în jurul meu. Şi să nu credeţi aici că mă iau de categorii sociale neinstruite, deloc, mă refer aici la cei care sunt avocaţi, medici, profesori, persoane care au studiat ceva şi care dintr-o anumită perspectivă ar trebui să aibă o anumită înţelegere asupra vieţii, asupra evenimentelor.

În condiţiile astea ce pretenţii să am la copii care sunt prinși în mijlocul unui conflict armat şi care văd ce văd în jur. Ei cum sunt educaţi? Cum ajung ei să fie mai presus de adulţii care îi înconjoară şi care sunt sursa tuturor problemelor. Cei mici ar trebui să îi depăşească! CUM?

Citește și →  Băile Felix ...concediu ...reloaded ...2 copii

Revenind la problema mea …mă uit la articole legate de alăptare şi văd cum şi cât de agresive sunt unele persoane când opinia ta nu se încadrează în trend sau când subiectul este unul de genul familii formate din parteneri de acelaşi sex, sau sau, sau …

Tocmai am vorbit la muncă despre o mamă care şi-a aruncat copilul la gunoi după ce l-a născut, iar în 2014 am luptat pentru o fetiţă care timp de 9 ani a fost bătută şi arsă cu ţigarea de bunică şi mamă sau un tată care şi-a înjunghiat copilul de 4 luni pentru că plângea prea tare. Pe bune!!!

Revin şi spun …internetul este un loc liber la exprimare, DAR echilibrul ar trebui să existe şi ar trebui aplicat ca cei mici să fie mai presus decât suntem noi, altfel :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *