Am mai scris despre pompa de sân (aici sau aici). Am mai scris despre alăptare (aici sau aici). Am mai scris despre importanța alăptării până la 1 an (aici sau aici). Am mai scris că OMS recomandă alăptarea până la 2 ani. Am mai scris despre mamele care preferă (sau nu au încotro) să înlocuiască laptele matern cu formulă (aici sau aici).

Și o să mai scriu. Chiar dacă asta naște de multe ori, de cele mai multe ori, indignare din partea multor mămici „cu ce drept scriu și îmi dau cu părerea, eu bărbat, despre acest domeniu„. Mda, ce să zic, mă preocupă și m-a preocupat starea de sănătate și de bine al celor doi copii ai mei.

Și uite așa ajung din nou la pompa de sân, care ajută alăptarea. Serios, o ajută. Evident că și pompa trebuie folosită cu cap, pentru că orice exces dăunează grav sănătății, vorba celor de la TV. Am văzut și auzit multe legate de folosirea pompei.

Am avut de-a face cam cu toate modelele de pe piață. Am trecut prin experineța unei pompe manuale (mă rog au fost mai multe modele) și mai apoi prin mai multe modele de pompă electrică. Ca să ajungem la ce am folosit am întrebat în stânga și în dreapta, am făcut calcule pentru a nu zăpăci bugetul, am căutat să vedem cât sunt de prietenoase și cum se înțelege soția cu ele.

Citește și →  E timpul să vorbim despre igienă. cum îți protejezi familia

Aici este de fapt marea chestie – cum se înțelege mama cu pompa! Cât de confotabilă este pâlnia și cum acționează ea. Cum suge și cum vine mamelonul pe pâlnie și cum și cât replică mișcarea bebelușului. Și cât este de ușoară pompa/ansamblul.

În final am folosit două mărci și ambele nu ne-au dezamăgit, DAR ce bine ar fi fost pentru soția mea și încă vreo 4 mame cu care mă mai văd în parc dacă ar fi dat peste pompa de sân de la Lansinoh. Zic asta pentru că am auzit nenumărate chestiuni de care se plângeau când foloseau pompa și modelele pentru care am făcut vorbire în clip rezolvă chestiuni cam toate cele ce deranjau.

În cazul de față cea mai mare șmecherie îmi pare că există două faze unde stimulare și abia după 1/2 min se trece la colectare. De aici vă spuneam că pompa ajută/susține alăptarea. Modelul acesta îm mod special.

Greutatea – Când o mamă se mulge are de stat și așteptat. Adică să nu creadă nimeni că în 5 minute rezolvi tot, DELOC. Durează câteva zeci de minute și când pompa e grea atunci îți cam vine să îți iei câmpii. În cazul de față motorul electric este separat și asta înseamnă că e vorba doar de greutatea presupusă de biberon și de cupă. Plus că întreg ansamblul e gândit să fie ușor.

Citește și →  de ce o iubesc pe mama

Viteza/Intensitatea și Vacuumul  Nu e chiar așa ușor să creezi vacuum și să începi colectarea. Chestiunea este delicată și necesită timp și ceva precizie. În cazul de față povestea e cu mult mai ușoară și mai intuitivă și mai comodă/confortabilă. Viteza se poate regla de cele mai multe ori dar cu parcă este ori prea repede, ori prea încet – cu Lansinoh 3 faze cu 8 trepte, ar trebui să fie mult mai bine.

Părți componente – cam multe părți, părticele și lucruri ce se pot strica, pierde sau pune greșit la loc. Cam aiurea! Ca să nu mai zic că după ce stai vreo 30 de minute să te apuci să desfaci piesele pentru curțeni …bleah. În cazul de față am dat doar peste două elemente!

Mda …deci ce am zis e doar ce am vazut eu din postura de spectator despre Lansinoh. Sunt sigur că o mamă ar vedea și ar spune cu mult mai multe, dar pe mine unul m-a impresionat plăcut și mi-a dat o senzație de confort să șitu că poate atâtea lucruri.

Citește și →  alergare, pantofi de alergare

Am zis să zic și eu – un bărbat/tată – pentru că noi le cumpărăm și după noi se aruncă cu ele dacă nu sunt ce trebuie 🙂

pompa de sân manuala

Eficienta, compacta si portabila
Doua faze, una de stimulare si una de colectare
Cupa cu margini de silicon pentru un vacum perfect
Compatibila cu biberoanele Lansinoh
Usor de curatat si asamblat
Fara Bpa, fara BPS

pompa de sân electrică affinity pro

Colectare rapida si eficienta
Personalizarea ritmului de colectare
Doua faze, una de stimulare si una de colectare fiecare cu 6 trepte de intensitate
Indicator cu led al treptelor de intensitate
Usor de curatat si asamblat
Compatibila cu biberoanele Lansinoh
Fara Bpa, fara BPS

pompa de sân electrică 2 în 1 affinity pro

Colectare rapida si eficienta
Personalizarea ritmului de colectare
Trei faze, una de stimulare si doua de colectare fiecare cu  pana la 8 trepte de intensitate
Ecran LCD pentru vizualizarea fazelor si a nivelelor de colectare.
La fel de eficienta ca o pompa utilizata in spital
Poate fi utilizata ca o pompa dubla sau simpla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *