…sunt foarte grele. Primele 3 luni de sarcină sunt pline de emoţii, incertitudini, frici şi adaptări.
Pe de o parte viitoarea mamă începe să simtă și să treacă prin diverse schimbări, iar viitorul tată e într-un rollercoaster (am discutat despre diversele categorii de tați și nu mai revin asupra lor …în exemplul de față doar tații implicați se regăsesc).

Pai cum să nu fie …când jumătatea lor se simte rău în fiecare dimineață, culoarea verde ajunge să fie culoarea tenului ei, vlagă nu mai are, iar de ieșiri nici vorbă căci preferă să doarmă. Şi de parcă astea ar fi toate schimbările din sarcină. Nici pe departe…
La schimbările de comportament viitorul tată mai descoperă și modificări ale corpului (nu foarte mari), sânii încep să fie mai voluptoși, formele mai rotunde și ar vrea și el să …dar idea că jumătatea îi poartă copilul e cea mai mare frână. Sunt puţini cei care transformă dorinţa în acţiune. Cei mai amuzanți sunt cei care nu mai vor să facă sex pentru că nu vor să deranjeze sarcina sau …din cauza mișcărilor mama să nu piardă sarcina. Cred că cireașa de pe tort sunt cei care cred sau se gândesc că în timpul actului sexual vor ajunge în același loc unde se dezvoltă bebe. O minimă lecţie de anatomie sau o întrebare atunci când îşi însoţesc soţia la control ar lămuri imediat problema SAU o căutare pe google – primele 3 luni de sarcină.
Exemple ar mai fi legat de schimbări …temperatura gravidei, care e ușor mai mare de 36,5, adică spre 37…37,5 și care face tatăl să creadă că mama e bolnavă. Oricum nimic de care să îi fie frică doar că ea trebuie să bage multe fructe și sucuri naturale …șamd.

Citește și →  ce jocuri, board games sau psp4 folosiți?

Schimbări sunt multe şi individuale şi specifice şi oricum hormonii sunt atât de imprevizibili încât 100  de actuali taţi dacă ar fi întrebaţi …probabil că 100 de chestiuni ar fi individuale.

Una peste alta, bărbații primesc poate cea mai ‘sănătoasă’ injecție cu estrogen din viața lor, DAR fiecare viitor sau actual tată ar trebui să nu uite că în final ei vor fi cei care rezolvă lucruri! Dacă mai au parte de fetiţă …atunci sunt cei mai iubiţi taţi din lume.
Fie că e vorba de primele 3 luni de sarcină, de 6 luni sau 9 luni …trebuie să fiți calmi și cât mai relaxați!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *