…până la urmă am călătorit cu al meu copil cu avionul spre Viena. De ce m-am speriat? Aiurea! Bag de seamă că pentru cei mici avionul/aeroportul, întreaga experiență este precum un mare loc de joacă. Dar nu despre drum vreau să vorbesc, care oricum a decurs excelent, ci despre experiența din Viena.
Nu pot trece totuși la povești fără să spun totuși (și nu pe post de reclamă) că Tarom-ul a dovedit încă odată că este foarte atentă cu nevoile pasagerilor și nu numai. Adică bebe a avut de toate, pornind de la mâncare până la atenţia echipajului. De altfel la întoarcerea în Bucureşti ea dorea să mai zboare puţin.

bilete avion Viena
Revenind la Viena. Marea diferență față de orașele de pe la noi este că transportul este foarte bine pus la punct. Dincolo de faptul că vine exact așa cum scrie pe programul afișat în stație, te şi duce în toate locurile! Distanța de la un obiectiv de interes până la un tramvai/autobuz/metrou este de cel mult 5-10 minute. Asta face ca plimbarea cu un copil de 3 ani sau un bebe în cărucior să fie una foarte ușoară, la îndemâna, fără umeri obosiţi sau brațe rupte.
Ce e de făcut? O mulțime …timp de 6 zile ai șanse foarte puține să faci aceleaşi lucruri de două ori.
Ca orice om organizat e bine să verifici care sunt locurile și lucrurile pe care le poți vedea împreună cu bebele. În Viena cam tot poate fi văzut cu bebele. DAR poți începe cu cele mai apropiate de vârsta celui mic cum ar fi Prater sau ZOOM Museum sau Tiergarden Zoo. Ultima este de departe cel mai bun loc de stat … o zi întregă! Şi dacă aţi ratat-o aţi fost degeaba la Viena cu copilul.
Apoi treci la muzee …Technische Museum este locul unde știința este aplicată, adică este un loc mare de joacă pentru cei mici sau mari. Noi am constatat că bebe are curiozități legate de statui așa că pe lista muzeelor vizitate au intrat rapid și muzeul de istorie și cel al științelor naturii.
Trebuie să recunosc că una dintre cele mai mari surprize le-am avut atunci când bebe a vrut să viziteze ‘bisericile’. Cu alte cuvinte până și ce credeam că e nepotrivit pentru un copil de 3 ani s-a dovedit a fi potrivit. E adevărat că trebuie avut în vedere şi gradul de curiozitate al copilului (că dacă nu e curios și dornic de descoperiri …atunci unde îl pui acolo stă).

Citește și →  Ai făcut liniște înăuntru? by Octavia Brătulescu

Când vine vorba de mâncare …se găteşte bine prin restaurantele lor, doar că este scump. Cele mai iefitne variante par a fi restaurantele de prin cartiere sau Vapiano asta dacă nu cumpăraţi lucruri de la supermarket şi gătiţi acasă.

Despre vreme …ce să zic, e cam ca la noi aşa că nu e cazul să vă agitaţi prea mult, doar că spre deosebire de alte destinaţii e bine să aveţi ce vă trebuie în bagaje pentru că e scump.

Una peste alta în loc de concluzii vă spun ce mi-a zis bebe la 3 zile după ce ne-am întors „când mai mergem cu avionul la Viena?”.

PS. O idee ar fi să aveţi un cărucior tip umbrelă pentru a vă deplasa mai rapid, asta mai ales dacă bebe nu este un mare „mergător pe jos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *