Buuuun …este evident din titlu că nu mă laud că mi-am trimis soția la răsfăț, este evident faptul că mă leg de denumirea locului unde am ales să o trimit … beauTEAfull …care după cum observă are numele fetei mele TEA în denumire. ATÂT!!!

Restul este despre de ce mama trebuie să fie răsfățată și de ce trebuie să se răsfețe 🙂

Acum într-o notă mai serioasă, treaba cu răsfățul este absolut necesară pentru ea, pentru tine, pentru familie.

Încep cu necesitatea răsfățului pentru ea și mă adresez mamelor/soțiilor – AVEȚI NEVOIE DE RĂSFĂȚ! Sunt puține femei care decid că este de bun augur să continue să facă anumite lucruri în timpul sarcinii. Asta nu înseamnă că se îngrijesc mai puțin, doar că femeia însărcinată trebuie să evite anumite vopseluri, oje și ce mai poate conține chimicale. Masajul începe să fie diferit și trebuie făcut de cineva care se pricepe. Ultimul mare „aranjament” este înainte de naștere, de maternitate, cu epilare, unghii făcute, coafor și mai știu io ce (deși nu înțeleg până la capăt această nevoie pentru acel moment, dar am tot timpul să învăț). Asta la oraș, pentru că, bănuiesc, la țară (mediul rural) lucurile stau puțin diferit (ca să fiu optimist) – răsfățul cu salonul, masajul și alte asemenea sunt chestiuni care se văd doar la televizor în filme și la emisiunile cu „vedete”. Mdaaaa …după ce vine bebe pe lume timpul dispare și răgazul pentru mamă nu prea există. Dacă are un soț/partener care se implică, va fi bine (aici depinde de el și de cum este atras în noua etapă de viață) și va avea momente de respiro, dacă nu …de bine nu va fi. Nici nu mai zic că dacă după naștere face ceva ce îi placea înainte (shopping, cafea cu prietenele, plimbare, alergare, biclă …) mama poate evita și depresia post-partum. Mda …deci e indicat să faci lucruri, să facă lucruri și cât mai repede. La mine soția mea scumpă …a băgat (e cel mai corect termen) două ștafete și un semimaraton și nu știu câte sute de km de alergare între sarcini, apoi a rămas însărcinată. După sarcină a apărut bicicleta în viața ei, a revenit alergarea (se pregătește acum pentru un maraton – 42,195km de alergare!!!). Deci doamnelor reintrați în viață pentru că vă face bine, pentru că meritați și faceți bine și altora …credeți-mă 🙂

Citește și →  cine e woogie?

Dacă mă refer acu’ la tați/parteneri …ei au de câștigat pentru că partenera lor se alătură (de cele mai multe ori) activităților voastre, sau face altele care îi dau o stare bună, o vibrație și o aură pe care o avea atunci când v-ați îndrăgostit și v-ați apucat de făcut copii. Soția voastră, dacă e ajutată să se relaxeze să se simtă bine în pielea ei, va fi din nou o amantă excelentă, o parteneră socială cool, acea femeie „cu ochii ca safirele”, după cum se zice în pisicile aristocrate 🙂 O femeie care intră în depresie …certuri, oboseală, low self esteem, divorț.

Despre familie ce să zic …dacă aduni beneficiile celor de mai sus ajungi să îți dai seama imediat cât de bine e să o lași să aibă grijă de ea și ea își dă seama cât de important este să aibă grijă de ea.

Și acum revin la beauTEAfull, adică locul unde a ajuns să evadeze vreo 3 ore, sau 4 …nici nu mai știu …pe care l-a ales pentru că are numele fetei mele în denumire – TEA. Din acel moment a zic că …vreau coafor, vreau masaj …vreau să îmi fie bine. Și i-a fost! A venit acasă și a zis că „tipul care face masaj e genial”. Vă zic eu că îl cheamă Radu, ca pe fi-miu :))))))))

Citește și →  Cum să nu ajuți copiii să mergă la școală? Serios, de ce ai face asta?

concluzie – a dat naștere (de două ori) …îi crește pe copii (și pe mine) …are grijă de mine (de copii nici nu mai zic) …merge la serviciu (încă nu) …are grijă de casă (every fucking day)are nevoie de răsfăț, nu credeți?

PS a vrut să meargă, că dacă nu vroia, puteam eu să mă fac luntre și punte (se vede că citesc povești) că tot nu mergea.

5 comentarii pe “răsfăț pentru mamă – beauTEAfull

  1. Cristina spune:

    Paragraful meu preferat: Soția voastră, dacă e ajutată să se relaxeze să se simtă bine în pielea ei, va fi din nou o amantă excelentă, o parteneră socială cool, acea femeie „cu ochii ca safirele”, după cum se zice în pisicile aristocrate 🙂

    Frumos zis, bine de pus în practică periodic

  2. Cristina spune:

    Paragraful meu preferat: Soția voastră, dacă e ajutată să se relaxeze să se simtă bine în pielea ei, va fi din nou o amantă excelentă, o parteneră socială cool, acea femeie „cu ochii ca safirele”, după cum se zice în pisicile aristocrate 🙂

    Frumos zis, bine de pus în practică periodic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *