Romantism! Câți dintre noi, devenit părinți ne uităm cu jind după acea perioadă? Câți dintre noi am avut răbdare să o readucem în cuplu.

Înainte de a povesti despre perioada care ne marchează atât de tare legătura de cuplu vă las să ascultați cum a decurs emisiunea. Fără lipsă de modestie …nouă ne-a plăcut și am descoperit cum arată pentru noi intimitatea.

Dacă mai sunteți cu mine haideți să povestim despre subiect…

Romantism …aceasta e premisa de la care am pornit discuția cu Alex Grecu.

Vedeți voi, unul este la câteva luni după naștere (nici măcar 1 an) celălalt, adică eu, după doi copii și 11 ani de la prima naștere. Când spui romantism sau intimitate în acest context vorbești de două lumi total diferite.

Romantism …așadar?

Stă în puterea fiecărui cuplu să găsească drumul spre ce a fost înainte …deși … poate că nu vedem bine problema. Poate e mai deștept să nu ne raportăm la ce a fost înainte de copil/copii!

Citește și →  Traficul de vineri

Premisele sunt diferite și nu e corect să facem o așa comparație. Cei doi poli din cuplu s-au schimbat și atunci cum să ai aceleași așteptări? …Nu trebuie!

Felul în care funcționează cei doi, înțelegerea, toleranța și echilibrul sunt noile coordonate după care e mai bine să funcționăm când vorbim despre romantism și intimitate. Mă uit la mine … sunt seri sau nopți în care dorm singur pentru că Radu vrea cu mami. Nu e o regulă, dar asta face ca ce ar fi putut să fie …să nu mai fie. Nu sunt singurul în situația asta. Accept și merg mai departe sau profit de tot patul 😁.

Intimitate?

Pare că rețeta este mica escapadă, mica evadare a celor doi pentru o noapte. Sunt multe cupluri care au ajuns să funcționeze așa, în condițiile în care îi știu pe cei de acasă în siguranță. Presiunea dispare sau e redusă la minim și atunci cuplul poate găsi, pentru un scurt interval de timp, liniștea.

Citește și →  Eu pentru ce m-am născut

Cineva glumea în legătură cu o astfel de evadare…

…am fugit de acasă pentru un weekend și am dormit cum nu mai dormisem de ani buni. Altceva nu am făcut și nici nu ne-am dorit. Am dormit și am rupt televizorul.

În exemplu de mai sus a fost destulă intimitate, dar nu era cazul și de romantism. Chimia cuplului este esențială așa că fără presiune cred că se poate atinge compromisul sau soluția. Ei au dormit și sau odihnit.

Pentru cei care se întreabă cât să aștepte sau cât să mai rabde

Apetitul sexual se schimbă odată cu trecerea anilor la ambii parteneri. Dacă înțelegem asta conflictul nu va apărea, dar o soluție este de găsit. Răspunsul este cumva la ambii parteneri – ea s-a schimbat și își simte/evaluează altfel trupul /// el – să fie echilibrat vis a vis de tentații și să evalueze situația și acțiunile pe termen lung.

Mda …este o viziune pe care am descoperit-o alături de Alex și invitați în emisiunea #tațiînaer de la EuropaFM.

Citește și →  face pe ea/el ...din nou

Urmează o discuție despre educație (în toate înțelesurile ei românești).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *