Voi taților aveți următoarea situație …mamă însărcinată în plimbare pe malul mării; sau proaspăt părinți, tot la malul mării, FĂRĂ intimități de mulllllte luni. În jurul vostru o mulțime de ‘gazele’ sau așa vi se pare :))
Nasol așa-i?
Parcă mai ieri eram în această situație și mă gândesc și acum cum am ‘supraviețuit’.
Sunt câteva soluții (și nu mă gândesc aici la un ‘joc în deplasare’ sau ‘cu tine’, așa cum fac foarte mulți tați) …destul de simple.

Mă gândesc la alte soluții …

Prima este să te dedici jocului cu bebe, să fi atât de obosit încât să nu îți mai ardă de nimic. Nu funcționează mai deloc pentru că …al tău corp o să facă tot cum vrea el :))
A doua variantă este să îți asumi această perioadă și să ai răbdare – de cele mai multe ori mama înțelege prin ce trecem și face un efort să treacă peste cum se simte ea și …face un compromis pentru tine și relație.

Atenție

Să fie foarte clar, multe mame nu se simt bine în pielea lor, față de perioada de dinainte de bebe (pe plajă văd alte mame sau tinere ‘gazele’). E posibil să fie nevoie de multă relaxare, romantism și dovezi de dragoste pentru a porni din nou “the love makin’ machine”.

Bunicii – dacă mai aveți pe lângă voi ceva bunici, nu e rău, pentru că se poate ieși la un restaurant …și o mamă relaxată este o ‘amantă’ extraordinară.
În final cred că soluția soluțiilor este răbdarea. Nu mă înjurați …bine bă că ești deștept …să ai tu răbdare :)).

  • Sunt cupluri care au parte de intimitate până în luna a opta și relativ repede după naștere.
  • Sunt cupluri unde pauza apare imediat după ce rămân însărcinați (să nu deranjeze sarcina, motive medicale sau pentru că tatălui i se pare ciudat) și o bună bucată după naștere.
  • Sunt variante și variante …pe care trebuie să le abordeze ambii părinți cu multă maturitate.

Oricum acest aspect este unul foarte delicat (dacă nu v-ați dat seama deja) pentru că, de multe ori, unitatea cuplului are de suferit din pricina acestui aspect (m-am repetat tocmai pentru a întări delicatețea aspectului). Sexul este problema care duce la despărțire. 75% dintre cupluri ajung să divorțeze în primii 3 ani. De cele mai multe ori este vorba de pierderea intimității.
Nu știu dacă sunt acceptate (acceptabile) soluții extraconjugale, dar cred (nu vreau să fac pe lupul moralist) că odată intrat în horă trebuie să joci până la capăt (nu ai cum să iei pauză). Adică ar cam trebui să mergi înainte “no matter what”, mai ales că alături de soție ești ‘la bine și la greu’.

Concluzii

În final …spun doar că stresul, probleme din sarcină, banii, sexul …toate sunt greutăți pe care le cari după tine într-o relație. Când apar și copiii totul se poate prăbuși foarte ușor, dar dacă vei comunica, dacă vei asculta și dacă vei avea răbdare …vei trece marea 🙂