frică cu F mare, nu orice ce fel de frică …

Prima dată când am văzut bățul ăla cu două linii care îmi spunea că voi deveni tată.

A două oară când mi-a fost frică a fost la amniocenteză și la gândul că e un ac prin burta soției și aproape de copilul meu și totul e în orb.

A treia oară a fost când am depășit 6 luni și am văzut cum se mișcă ceva acolo și îi auzem bătăile inimii de fiecare dată înainte să merg la somn.

A patra oară a fost la ultimul control și pe toată perioada de până în naștere. Ți s-a spus că totul e ok și că trebuie s aștepți

A cincea oară a fost cu o zi înainte de soroc și toată noaptea de dinainte. E sentimentul acela că te poți împiedica fix la ultimul pas.

A șasea oară când am văzut că a ieșit bebe și nu auzeam nici un țipăt. Au fost câteva secunde cât ore, cât o viață.

Citește și →  radu a împlinit 3 ani, tea e știrbă de doi dinți

A șaptea oară când mi-a fost frică a fost atunci când am ținut-o prima dată în brațe și am realizat că am o nouă viață în mâinile mele. Boțul ală se va sprijini pe mine pentru decizii, suport, dezvoltare …viață.

______________

Este evident faptul că enumerarea este seacă pentru cine nu a trecut prin asta (mă refer la tați aici pentru că nu știu fricile mamei, doar le pot intui) și pentru fiecare dintre cele enumerate se poate face o poveste.

Mai zic atât ….mai rău ca în ziua de dinainte și în noaptea aia și, mai rău ca, în momentul în care a dispărut după ușă și acele câteva secunde, care au părut ore, până a țipat, nimic nu este.

Poate nu era așa dacă ar fi putut să nască natural …nu știu.

Curaj vouă!

Un comentariu pe “știți când mi-a fost cel mai frică?

  1. Oros Codrut spune:

    Am o singura curiozitate, Daniel Osmanovici: daca al tau copil face o leucemie sau ceva, te mai intereseaza daca functioneaza sistemul sau nu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *