Am descoperit și eu “roata” și “apa caldă” adică ce e acela GLAMPING

De ceva vreme tot am auzit-o pe soră mea că este o chestiune care funcționează și este glam și extrem de potrivită pentru cei care sunt deschiși la minte, care vor o altfel de experiență de cazare.

Dacă ar fi să caut o definiție pentru Glamping aș spune că este o un cort care a crescut și încearcă să de vină o căsuță, dar e mai mișto decât o căsuță. 

Dacă ar fi să caut o categorie aceasta ar fi a celor care nu au fost la cort și vor să fie cât mai aproape de experiența aceea, au fost la cort dar au considerat să e prea multă simplitate și simt nevoie de un strop de confort, au zis că vor să fie mai aproape de natură dar în confort de hotel.

Dacă ar fi să caut o perioadă bună de încercat, aici depinde de tipul de abordare al proprietarilor pentru că unii au decis să le facă/construiască destul de trainice la schimbările de temperatură, alții au mers pe o variantă mai simplă.

Citește și →  clasa 0 e pentru copii, dar o fac și părinții

Mda …deci cam așa arată universul în care am pășit prin Octombrie dintr-o sau printr-o întâmplare fericită. Totul a pornit de la vocea mea care, bag de seamă că, mă lasă fără mască, ca să zic așa :). Am oprit la gardul unui Galmping din Câmpulung Muscel (ca să fiu corect geografic ar fi Bughea de Jos) ca să mai umflăm la roata unei biciclete. Uite așa gura mea mare ma identificat în ochii și urechile tinerilor proprietari care se aflau acolo. A urmat un schimb de mesaje și apoi am ajuns să descopăr ce și cum. Locul se numește Piniale Glamping Trib.

Cum e la Glamping?

Fix ca la o cazare de aia „normală”. Aș putea să mai folosesc termenul de cochet sau surprinzător. Unii ar zice glam sau cool, dar eu am descoperit că bifează fix chestiunile care mă interesează.

Mă interesează să fie family friendly, dar să ofere și distanță față de copii atunci când simt nevoia de asta. 

Citește și →  cum credeți că arată orașul în viitor prin ochii copiiilor noștri?

Mă interesează să fie simplă fără promisiuni false, adică să fie curat, cald și comod.

Mă intersează să fie adaptabilă, adică să pot sta doi sau patru fără să simt aglomerație.

Mă interesează să aibă priveliște pentru cafeaua de dimineață și vinul de seară.

Mă interesează să fie proprietari calzi și prietenoși care să nu te facă să te simți oaspete, ci un vechi prieten cu care te-ai revăzut după multă vreme.

Mă interesează să fie tehnologie cât mai puțină, fără tv în cameră sau net la discreție.

Mă interesează ca prețul să fie corect, raportat la ce mi se oferă.

Mă interesează să zic cum am plecat că vreau să revin.

Mă interesează să fie liniște după ora 9 seara și dimineața până în 8.

Cum a fost?

A bifat toate chestiunile care mă interesează (cele de mai sus). Oamenii sunt așa de mișto încât experiența la glamping a fost peste așteptări și asta chiar dacă poate puteam să caut nod în papură. Mda cam așa găseai ceva de reporșat, dacă te apucai să cauți cu lanterna ceva.

Citește și →  Femeile din viața mea și cum mi-au influențat viața

DAR ESTE PENTRU MINE și CEI CARE ÎMPĂRTĂȘESC VALORI SIMILARE CU MINE și asta e tot ce contează.

Nu vă zic dacă am revenit pentru că nu doar că am revenit, am plecat de acolo cu o cutie plină de prajituri de casă și o farfurie. Fix cum îmi place să plec de la prieteni/familie.

Imaginile nu vor reda cât de liniște a fost, miliardele de stele de pe cer, aerul curat, gustul vinului în timpul unei discuții deștepte și zâmbetele și disponibilitatea gazdelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *