sunt sigur că ați auzit mai mereu – e o viroză care circulă acum și e foarte păcătoasă! face ravagii.

VIRÓZĂ, viroze, s. f. Nume generic dat pentru bolile oamenilor, animalelor și plantelor provocate de virusuri. – Din fr. virose.

ca să nu existe vreun moment în care să ne gândim că nu știm ce e aceea viroză am zis să zic ce zice și dex-ul. Acum să trecem mai departe și să ne legăm de sursa sau proveniența acestei viroze care face ravagii.

Atenție ea, viroza, își alege categoria de vârstă și anotimpul în care alege să atace. Cel mai tare îmi place când apare o viroză în mijlocul verii și, interesant este, că afli de această viroză atunci când mergi să iei un medicament sau ceva de la famacie. Până în acel moment toate sunt bune și frumoase și vara e vară 🙂

Cum ajungi la farmacie sau la medicul de familie, afli că este ceva care face ravagii printre …în funcție de anotimp sau de cine îți spune, apare catogia de vârstă afectată, nicodată aceeași chiar dacă e același sezon.

Citește și →  shopping online sau ce ajunge omul să cumpere în pandemie?

Dacă tușești puțin sau strănuți ești anunțat că e o viroză care – circulă – fix asta e termenul, și că trebuie să fii în gardă.

Stau să mă gândesc cu câte viroze am făcut cunoștință și câte viroze am evitat. Banuiesc că nu voi ști niciodată. NU pot să nu zic de viroza care face cunoștină cu o parte a unei familii și pe restul o ignoră.

Cert este un lucru că acum tușesc constant și la fel și Radu.

Cert este că ne tratăm după indicațiile medicului de familie.

Cert este că e nevoie de prevenție și de atenție la măsurile de igienă și modul la care socializezi.

NU știu cum o fi la voi dar la mine este, în general, luat de la Radu (pentru că mă iubește tare) și apoi dat către Tea pe care o iubesc nespus.

 

Sănătate vouă!

Articolul publicat in Life si etichetat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *