Am avut multe discuții legate de cât de mult sport fac eu …ca să nu zis practic eu …și vă spun că sunt sportiv amator cu aspirații spre o activitate medie.

Cum de știu asta? Păi am stat lângă alte categorii de sportivi …de la alergători la bicicliști și așa mi-am înțeles nivelul.

Eu postez mult sau postez cu ceasul și tot felul de cifre și pot lăsa impresia că e cine știe ce performanță . Pot să înțeleg cum arată pentru mulți o alergare de 5 km sau o tură de biclă de câteva de zeci de km sau chiar nebunia de 100 de km (pe care îi fac cu băieții an de an și îi zice 100kWalk).

DAR e important să înțelegeți că fac acest lucru pentru că îl am pe Andrei lângă mine care nu prea mai este un sportiv amator și care mă trage după el.

Îl am pe Memo sau Sărdan sau Florin sau Timotei sau Răzvan sau Alexandu …care mă iau cu bicicleta și care îmi forțează limitele. Fiecare e un sportiv cu mult mai serios de cât sunt eu și sunt postările mele.

Citește și →  Traficul de vineri

Să mai zic de George??? Care relaxat spune că a ieșit să dea o tură de încălzire în scaun de 6 km și care ne întreabă dacă ne înscriem la concurs la 21 de km sau că deja 100 de km pentru o dată pe an e o distanță care nu mai e așa de mare …ba dimpotrivă????

De prea multe ori ceea ce fac este în afara zonei mele de confort! Așa se nimerește, nu este pentru că așa aleg:)

DE CE?

E simplu …vreau să arăt că se poate. Cumva vreau să demonstrez oricui că atunci când vrei poți să faci lucruri. Prima alergare, prima …din vara lui august 2011 a fost oribilă, de aceea o și țin minte. Am învățat mute de atunci până acum. Dacă mă raportez la acel moment …da pot spune că sunt sportiv …dar tot amator rămân.

Acum e cu mult mai simplu să te apuci de sport. Sunt multe informații …sunt cursuri …sunt grupuri peste tot care adună doritorii, sunt aplicații, sunt echipamente foarte mișto și este și conjunctura potrivită.

Sportiv e oricum mult spus de multe ori …o alergare și un concurs nu te fac sportiv. Dacă alergi de 3 ori pe săptămână, mergi la sala de 4 ori, înoți sau dai la pedale câteva zile …ai un timp special dedicat acestui lucru atunci …DA …treaba e serioasă.

Citește și →  tipuri de bărbați/tați - update

Mă uit că și eu și ai mei copii …răcim rar, forme ușoare și în mai tot timpul avem poftă de viață. Bula în care mă învârt este formată din copii și adulți din aceeași categorie. Acum stau în parc și scriu pentru că fizic nu mă simt bine pentru o alergare, dar copila mea mai mare e la handbal, iar joi merg cu amândoi la cursuri de MTB.

Nu am făcut decât să îi expun la aceste activități apoi i-am lăsat să aleagă dar vor să continue sau nu. Forțatul nu funcționează, poate doar pentru o perioadă scurtă de timp.

E simplu să faci sport …

..complicat este să te apuci. Pe toți cei pe care i-am invitat să mi se alăture fac comparații cu mine, Andrei, Memo, George șamd. ERONAT din start …pentru că nici unul nu va face bravadă față de cineva care începe …va dori să îi ofere acel impuls ca să vada ce mișto e.

Citește și →  Cum arată vacanța în pandemie?

…pentru că vei avea ocazia să vezi lumea foarte diferit decât o faci acum. Ce să zic!!! Ai să îmi zici! DAR …orice eveniment transformă locul de desfășurare, energia și veselia și prietenia este foarte diferită și mișto.

…pentru că vei ajunge să explorezi locuri pe care altfel poate nu ai avea ocazia să le vezi. Eu am ajuns cu bicicleta sau alergarea în locuri în care cu piciorul sau cu mașina nu aș fi ajuns în veci …din varii motive. Sau mai bine zis mă mulțumeam cu zona turistică …

Îmi place că lumea îmi spune că sunt sportiv …eu zic că am o fire sau o atitudine sportivă și am un stil de viață care implică un anumit fel de a mânca, anumite locuri unde merg cu familia, un anumit cerc de prieteni, o mașină și un buget care ține cont de sport.

Mi-ar fi foarte greu să mă opresc și asta pentru că sunt fericit iar fericirea adusă de sport e o chestiune dovedită științific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *