În orice oraș mare TRAFICUL este de coșmar și nu doar în orașe 🙁

Oricât încearcă autoritățile pentru a fluidiza sau a direcționa locuitorii spre variante alternative are doar succes parțial.

Supărarea mea vin din faptul că ziua de vineri, ziua în care căutăm relaxarea și evadarea vine cu un oraș blocat pe ieșiri.

Am fost surprins și sunt surprins să constant că supărarea mea venită din frustrare și din timp pierdut (eram la mai puțin de 4 km de ieșirea pe A1, pe blv Iuliu Maniu și am petrecut 1 oră și puțin fără să avansez… motiv pentru care am decis să mă întorc acasa și să anulez weekend-ul) a primit răspunsuri de genul:

– e vineri, privește calendarul

– trebuie să te muți din bucurești

– pleacă orășenii la casele de vacanță

Pot fi de acord că sunt mulți, că e orașul mare, dar nu pot fi de acord că ‘vineri’ sau că ‘bucurești’ pentru că asta ar însemna că nu mai am de ce să ies din oraș sau să intru (că și la intrare duminica e ceva similar) sau că trebuie să schimb orașul din cauza traficului.

Citește și →  au vrut fresh de fructe ...le-am luat MultiFresh!

Să nu uităm cum arată Poiana Brașov în vacanța de iarnă, Transfăgărășanul în anumite weekenduri sau cum ne plângem de traficul de pe Valea Prahovei.

Eu cred că e vorba de management, de lentoare, de alegeri proaste și comoditate și lista poate continua.

Spun doar atât …eu plecam de relaxare, dar cel care se întorcea acasă după o zi de muncă sau cel care era în nevoie …cum putea alege alte zile? Lui/lor cum putem să le spunem ‘uită-te în calendar …e vineri!’

În final traficul ne sufocă eficient, ne face plămânii gri sau mai rău, ne anulează plăceri și ne mânâncă timpul …iar noi acceptam asta sau putem semna o petiție care poate duce la impunerea unor reguli ce vor obliga schimbarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *