TU ești mai important decât crezi! TU ești parte a unui mecanism, ești parte a problemei dar și parte a soluției

Mi-a plăcut când am auzit această afirmație care nu avea legătură cu subiectul de față, dar căruia i se aplică foarte bine.

Cred că sunt puțini dintre noi cei care cred că pot schimba ceva de unul singur …doar că avem exemple pe care le folosim des cu știință sau fără știință …Elon Musk, Zuckerberg, Steve Jobs sau Greta Thunberg (lista e cu mult mai lungă). Puștoaica la 16 ani a decis să facă lucruri singură, fără ajutorul părinților (dar cu aprobarea acestora) legate de felul în care ne tratăm planeta și felul în care ne schimbăm clima. Ea a descoperit că TU, un singular, poate avea impact dacă acțiunile tale sunt corecte și bine alese.

MENȚIUNE IMPORTANTĂ – A se înțelege că atunci când te apleci asupra unui subiect descoperi o mulțime de lucuri pe care nu le știai și descoperi cât de ignorați suntem uneori fără vrerea noastră. 

Cumva am ajuns la concluzia că rezolvarea e mereu la alții (aici fac referire al nostru popor) și că oricum e doar vorbărie și acțiune deloc, ba mai mult chiar dacă există legi, cumva găsim moduri să le ocolim elegant.

Citește și →  eu pentru ce m-am născut? - o campanie Observator

Tu ești important

Evenimente recente din viața mea (chiar și peste ani tot recente vor fi) mi-au demonstrat mie ce pot face singur și ce impact poate avea un singur om. Au mai fost momente în care am observat asta, dar parcă acum a fost mai puternic ca în alte dăți. Acum încerc să vă conving ca împreună să schimbăm ceva, acel ceva care acum pare că nu deranjează atât de mult, dar care în fapt ne afectează foarte mult.

Am două exemple pe care e posibil să le cunoașteți Alex Găvan și Daniel Sărdan. Ambii au decis să (se) ia singuri de problema de mediu care îi deranja. Recent l-am auzit pe Alex la un summit despre schimbările climatice despre pădurile periurbane, despre centura verde a Bucureștiului și mi-am amintit de Daniel care militează pentru același lucru. Doi TU care au strâns în jurul lor mulți oameni prin exemplul lor, prin mesajul lor, prin felul în care ei funcționează. Ei fac treaba pe care autoritățile nu le fac.

Citește și →  777 - ep.6 - discuții despre soții și blogging cu Alex

Tu ești parte a problemei

Da …la nivel individual facem fiecare ceva care ar putea fi diferit, mai bine, îmbunătățit. Invocăm diverse motive pentru care alegem acest drum de cele mai multe ori avem dreptate, DAR la fel de adevărat este că nu încercăm și altcumva. În timp ce scriu acest articol are loc un summit despre climate change – TIME TO ACT IS NOW – și aud o mulțime de oameni deștepți care spun o mulțime de lucruri deștepte, dar întrebarea mea este cât din ce se spune va fi pus în practică la nivel individual. În fapt urmărim exemple pe care le admirăm, le aplaudăm, DAR nu le urmăm deși ne-ar plăcea pentru că …

Am lăsat special acele puncte de suspensie pentru că de acolo vin motivele pentru care suntem parte a problemei.

Tu ești parte a soluției

Din fericire fiecare monedă are două părți și așa cum suntem problema …putem fi și soluția. Să pornim de la o acțiune zilnică – deschiderea unei rețele sociale: facebook, instagram, tiktok – care poate avea rol educativ, informativ și poate conține un mecanism prin care poți acționa …

Citește și →  copiii, vară, tabere, activități. pe unde scoți cămașa?

‼️DA POȚI ACȚIONA …TU‼️

Știm deja cu toții că orice facem pe net duce la afișarea ulterioară a unor reclame pe site-urile pe care le urmărim, tipul de postări pe care îl găsim pe FB sau INSTA …șamd. Zic asta pentru că așa am ajuns să descopăr o resursă mișto oferită de FB și pun imaginea mai jos. 👇

Cu alte cuvinte doar să nu vrem să ne informăm și tot ne informăm …sau ne informează „ei” 😜.

Dacă mai aveți chef sau curiozitate am mai găsit și un „drum” prin timp a acestui termen – climate change – pe care am ajuns să îl folosim tot mai des.

👇asta vei găsi pe www.britanica.com  și mai e și aici foarte mișto scris doar că se „oprește” în 2009 :(👇

😘 Dacă ați ajuns până aici sigur aveți timp să SEMNAȚI și PETIȚIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *