Termenul CURĂȚENIE, ORDINE, DISCIPLINĂ este la de fel ca viteza warp prin spațiu. Curățenia cu doi copii este ceva ce nu există. Mor de râs de fiecare dată când intru la Tea și Radu în cameră. Mare parte e râs isteric sau nervos pentru că podeaua este plină, nu e loc pe unde să calci.

La 5 minute după ce au fost strânse jucăriile.

La 5 minute după ce am făcut ordine.

La 5 minute după ce am dat cu aspiratorul.

La 5 minute de când am revăzut podeaua.

Acum o luăm de la capăt. Am reunuțat, cu toate că pare că mă încăpățânez să vreau curățenie, ordine, disciplină și …asta nu se poate.

Am întrebat si eu, părinții de la locul de joacă dacă ei fac curat și cât durează și toți au râs. Se rîdea cu lacrimi. De obicei răspunsul la întrebarea cât ține curățenia era – păi nu am mai văzut curățenie de câns s-a născut asta micu. Apoi am insistat să văd cât durează și am mers la nași …tocmai ce Alexandra a împlinit 10 ani și am pus aceași întrebare și am primit un zâmbet și „a aflat că veniți voi și a făcut ordine și curățenie”. AOLEU :)))))))

Citește și →  mama știe cel mai bine...

DAR ca să o iau cu fianalul tot nașii mi-au dat o idee pentru curățenie și ucis bacterii. La cât de mult se stă pe jos, îmi zice nașu, caută ceva cu aburi care să vină după aspirator. Iei grosul apoi vii cu aburul fierbinte și ucizi al greu bacterii. NU îți bate capul cu soluții sau mopuri sau …că mănâncă tip si ucide spatele. Păi???

Păi vezi că e o jucărie căreia nu știu cum îi zice dar producătorul afirmă că ucide cu aburul și soluția de dezinfectat 99% din baterii …fie parchet, carpetă, covor sau mochetă.

Am căutat pe net și am găsit Dirt Devil. E o jucărie tare de tot. Gama este, veți vedea foarte amplă, dar acest steam mop este fix ce îmi trebuie. Eu în casă am o combinație de parchet și carpete. Pe de o parte am reușit să umflu parchetul când am folosit diverse soluții în exces. Pe de altă parte nu am avut răbdrae sau timp uneori ca să fac curat cum se cuvinte. Și nu e bine, pentru că ai mei sunt mereu pe jos. Tea a învățat de la copii de la grădiniță regula de 5 secunde :)) Mai țineți minte regula – dacă a căzut pe jos și o iei mai repede de 5 secunde este încă curată mâncarea. Deci odată învățată regula ea o aplică. Și Radu îi copiază sora.

Citește și →  VSR nu este GRIPĂ!

În aceste condiții m-am dat peste cap de trei ori și precum voinicul din poveste am facut rost de un astfel de aparat. Recunosc că am întrebat în stânga și în dreapta dacă e bun, dacă lasă dâre, dacă umflă parchetul, dacă ocupă mult loc, dacă e greu de folosit, dacă este incomod de folosit, dacă este lăudat mai multe decât e necesar, dacă îți merită banii. DA este, apoi NU, NU, NU, NU, NU, NU și din nou DA (de 6 ori NU) – asta ca să vă fie mai ușoară enumerarea și concluziile.

Apoi am trecut la folosit și

  • a curățat parchetul fără să lase dâre
  • a curățat carpetele fără să le umezească
  • nu aruncă abur care să lase apă sau să poate duce la umflarea parchetului
  • a intrat într-un colț
  • are un singur buton și îl apeși doar când vrei să arunce aburi în exces (acolo unde mintea ta zice că trebuie să insiști) în rest e abur cât trebuie
  • a fost verificat atent rezultatul de soție (mulți dintre voi sunt sigur că știți ce CTC înseamnă asta)
  • Radu m-a lăsat să îl folosesc, adică merge folosit cu copilul de față dacă nu ai încotro.
Citește și →  importanța sportului - #HappyMoves

Concluzia …Dirt Devil așa cum îi zice și numele dacă e folosit corect ucide 99% dintre bacterii și face din podea cu adevărat un adevărat loc de joacă pentru copii.

Cât de spre curățenie/ordine/dicsiplină …râd în continuare pentru că sunt departe de momentul în care fiecare lucru e la locul lui. Până voi vedea din nou podeaua vor mai trece ani buni și asta înseamnă că acest steam mop este mai mult decât necesar și folositor.

Merci nașule!

4 comentarii pe “tu ții curățenie în casă? cât de curățenie e la voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *