Și dacă nu vacanță în mijlocul naturii măcar vacanță la 3 km distanță de Sighișoara

Am căutat cum am iești din izolare să fug din București.

Cred că mulți au gândit la fel, unii au reușit, alții nu au avut curaj, alții nu au avut unde. Eu am dat un telefon și am avut noroc 🙂

  • Ce zici de un loc aproape de oraș, dar de fapt izolat?, întreabă Cristi
  • Eu sunt ok cu orice oportunitate în Saschiz sau împrejur! zic eu
  • Pai nu e departe și cred că e foarte potrivită pentru tine și familia ta, zice Cristi
  • Cum așa? întreb eu
  • Păi este o fostă școală în mijlocul unei curți uriașe, cu camere noi și complet refăcute, cu mobilier nou la bucătărie, apă de fântână, energie de la soare și apă caldă de la boiler, semnal la telefon aproape deloc
  • Când pot să vin? am întrebat eu

După această discuție au urmat câteva săptămâni în care a plouat de ziceai că s-a stricat robinetul din ceruri. Probabil că ați observat că nici nu am întrebat unde sau despre alte condiții. Pentru că nu îmi păsa, atâta vreme cât știam că la destinație nu era nevoie de nimic pentru vacanța mea, în afară de bagaje și biciclete.

Citește și →  la maternitate din postura de observator

Eram atât de entuziasmat încât am vorbit cu Alex de la Garmin să îi cer ceasuri să le filmez, am vorbit cu Pecka de la BikeFun să îmi dea chestii pentru biclă să le probez pe acolo și să scriu după despre ele. În final am ajuns să fac alte chestiuni :)))))

Cu doar câteva zile înainte de plecare am stabilit ultimele detalii și într-o frumoasă zi de marți am plecat spre destinație.

Destinația cu pricina era Angofa. Am plecat relaxat pe la 10 din oraș, trafic lejer, drum gol, atât de gol că nici nu mai știam ce este aia Valea Prahovei traversată în viteză.

observații

Prima chestie observată …4 biciclete pe mașină nu e deloc fun pentru șofer, experiența de condus și consumul mașinii. După acest drum voi instala un cârlig și un sistem de transport biciclete specific pentru toate 4. De sistem știam de mult, l-am și filmat, dar m-am încăpățânat să nu îl iau, acum nu mai am încotro.

A doua chestie a fost legată de copii cu care am pălăvrgit tot drumul, muzică nu am reușit să ascult deloc. A fost foarte mișto că au fost mereu cu întrebări, povești, explicații și prezență de spirit. SENZAȚIONAL

Chestia nr.3 a fost că la bagaje și transport au fost alături cu mine, adică am simțit că mi-au crescut copiii și sunt dornici să se implice în făcutul bagajelor, aranjatul lor, căratul la și din mașină. SENZAȚIONAL.

Citește și →  Cum arată vacanța în pandemie?

Chestia nr.4 este despre ce am vizitat, adică vizitele au fost cerute de copiii, așa că am văzut Biertan, Sighișoara, Criș, Rupea.

imagini

experiența de vacanță

Angofa este un cătun sau un fost cătun, cu trei case și această școală preluată și transformată de cei de la Fundația Adept. Clădirea este la nici 500 de metri de baza pădurii, semnalul gsm rucă greu cei 3 km din drumul județean și se oprește des să admire ce a reușit natura să zămislească acolo. Drumul durează cam 10 minute, nu e rupt, doar după ploaie trebuie să fii mai atent. Ai multe pupeze care îți țin calea, șopârle sau oi. Cu alte cuvinte …trafic intens.

Casa este doar pe dinafară mai puțin atrăgătoare, la interior este foarte mișto. ai un hol generos pentru biciclete, apoi (fosta) o sală de clasă pe care o poți folosi pentru workshopuri sau activități pe vreme rea. Apoi o bucătărie din care lipsește doar mașina de spălat vase și cuptorul cu microunde (deocamdată). În dreapta dai într-o terasă acoperită cu tot cu un cuptor pe lemne, iar din bucătărie/sală de mese întri într-o baie cu 4 dușuri și 3 toalete. La etaj ai două camere complet îmbrăcate în lemn cu două băi …deci heaven on earth!

Citește și →  777 - ep.2 - educația online cu Evelina Necula

Mâncarea pentru vacanță ne-am procurat-o din oraș, dar au fost produse pe care le-am primit de la oamenii din zona dimineața. Chetii sănătoase …proaspte și bune – caș, ouă, lapte, smântână, țuică sau slanină.

Vă place până acum vacanța?

Ne-am trezit când am vrut. Am citit până nu am mai putut. Am alergat până am obosit. Ne-am jucat până ne-am ofitcat. Am vizitat de ne-am plicitist și am uitat începutul. Am folosit telefonul doar pentru poze. Am filmat ceasuri și am salvat două rândunele.

Printre ce am mai făcut …am alergat prima data pe trail și a fost magic, dar nu vă fac capul mare acum și nu am mers deloc pe biclă :))

Dacă o mai fi ceva ….mă întrebați și vă răspund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *