Să deschid sau nu discuţia despre vaccinuri şi vaccinări? O deschid, dar nu îmi voi da cu părerea, voi aduce doar la cunoştinţă!

Amenzi drastice pentru părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii. Noul proiect de lege prevede sancţiuni care pot ajunge chiar şi la 10 mii de lei. Nu doar părinţii sunt sancţionaţi, ci şi medicii sau instituţiile care nu respectă legea vaccinării. Părinţii vor fi obligaţi să dovedească dacă i-au imunizat pe cei mici, atunci când îi înscriu în sistemul de învăţământ. Iar în cazul în care copiii se îmbolnăvesc, părinţii vor fi traşi la răspundere. Se poate ajunge şi la decăderea din drepturile părintești.

Pentru cel care are chef să citească există un proiect de lege explicat pe mediafax.ro şi o lege de prin aprilie 2017. Pentru cine nu are chef să parcurgă cele două linkuri vă spun eu ce pare a fi mai important în proiectul de lege

  • scopul este de a informa părinţii asupra tipurilor de vaccin, asupra beneficiilor, asupra riscurilor
  • înscrierea într-o formă de învăţământ de stat se va face doar pe baza documentelor care atestă vaccinarea
  • documentul poate fi eliberat de medicul de familie sau de furnizorul de servicii medicale
  • este necesar la înscrierea la grădiniţă şi la şcoală
Citește și →  întâlniri, parenting, conferințe, workshopuri, ateliere - cât sunt de utile?

Motive

Bănuiesc că mulţi se întreabă DE CE? Iar răspunsul este legat de epidemia de rujeolă, în principal din acest motiv, dar şi pentru că rata vaccinării la nivel naţional a scăzut. OMS recomandă o rată a vaccinării de 95%, iar România a scăzut această rată de la an la an.

Probabil că acum întrebările sunt legate de lipsa vaccinurilor, mai ales în condiţiile în care vaccinarea devine obligatorie. Iar acest proiect de lege se spune că ar trebui să reglementeze activitatea de organizare şi finanţare a activităţii în România. Intenţia este de a preveni şi limita răspândirea bolilor transmisibile.

Care va fi rezultatul? Sper ca din toată astă poveste să ne alegem cu toţii cu copii sănătoşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *