Când afară sunt peste 30 de grade e bine să schimbi puțin obiceiul de ieșit afară.

Cel mai indicat este să ieși de dimineața sau seara pentru că, evident, temperatura e mai suportabilă pentru bebe dar și pentru tine. Oricum vei vedea că din cauza căldurii va avea pe spate, gât, poate chiar mâini și picioare mici puncte roșii. NU ESTE VARICELĂ, RUBEOLĂ sau altceva …este doar iritație de la căldură și trece cu Baneocin (seara după baie, trebuie dat copilul cu pudra minune). Mai poate apărea o iritație (asta e mai nasoală) la curuleț sau organele genitale. De cele mai multe ori această iritație este o combinație între urină, caca și căldură la care se pot adăuga șervețele umede. DECI e bine să fie schimbat copilul des și dacă e posibil spălat cu apă călduță. Dacă nu ai cum să faci așa ceva (pentru că eşti pe afară) dai cu șervețelul (dacă vezi că de la ștersul în casă cu șervețel e roșu la fund atunci trebuie schimbate marca de șervețele, dar asta este altă discuţie) și faci cât mai bine curățenie la „locul de muncă”. Această iritație trece mai greu (pot fi și 2,3 zile) cu Triderm, Klorane, Bepanthen sau Cremă de Gălbenele (ordinea este în funcție de eficiență, de ce aveţi în casă). Când este iritat copilul cu cât mai des îl speli (baie sau duș) cu atât îi va fi mai bine.
Ca să se irite cât mai puțin hainele trebuie să fie cât mai subțiri – tricou sau maiou, rochiță sau pantaloni scurți, sandale.

Citește și →  părinți atotștiutori

Acum nu strică să fie folosită şi o loţiune de soare, cu care iară nu e indicat să exagerezi pentru că nu lasă să respire pielea prea bine şi pot apărea iritaţii. Dar cu echilibru şi atenţie poţi depăşi orice chestiune.

Plimbare pălcută pe afară 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *