ACOLO unde nu este altă soluţie, acolo unde alăptatul nu este o variantă, atunci înțeleg de ce biberonul este suveran.

Am o problemă cu mamele care renunţă prea repede la alăptat în favoarea biberonului. Alăptatul are o tonă de beneficii!

Pe de altă parte sunt bărbat şi îmi spuneţi că nu înţeleg. NU vă pot contrazice, dar pot să întreb …la bebe v-aţi gândit când aţi făcut această alegere?

alăptat vs. biberon

De cele mai multe ori mamele consideră, atunci când au copilul la sân, (nu ştiu cum) că nu ştiu cât mănâncă bebe, dacă mănâncă, că se îneacă sau că doarme prea mult.
Eu cred, dar sunt doar un bărbat, că de fapt mama se gândeşte, în subconştient, la binele ei. Să mă explic …cred că în codul nostru genetic sunt o mulţime de informaţii care ne ajută să supravieţuim, deci bebe va învăţa rapid să sugă, doar trebuie răbdare.

__________

Avantajul pompei de sân este că poate prelua surplusul, poate fi depozitat şi în cazul unor deplasări sau situaţii deosebite biberonul poate suplini cu succes alăptatul.
Problema apare, din punctul meu de vedere, atunci când biberonul începe să fie din ce în ce mai folosit. Şi zic asta pentru că pot apărea tot felul de probleme la bolta palatină sau la dentiţie. Nasol îmi pare şi că debitul de lapte al mamei scade odată cu folosirea intensivă a pompei şi asta înseamnă că apare nevoia unui supliment. Acu nu vreau să par alarmist, dar e bine să vă uitaţi pe cutie să vedeţi care e compoziţia pentru a vă convinge că e mai bun laptele matern.
O soluţie pe care o mai aud este să foloseşti lapte de bivoliţă sau capră, pentru că are o formulă foarte apropiată de cea maternă.

Citește și →  colici - soluţii
__________

Decizia în final, ca orice decizie, vă aparţine, doar că din momentul în care deveniţi părinţi nevoile lui devin prioritare în detrimentul oricăror altor nevoi personale …zic.
Oricum nu trebuie să mă credeţi pe mine :)) că nu e greu să alăptezi căci am găsit un ghid de alăptare cu diverse poziţii VIDEO.

2 comentarii pe “alăptatul vs. biberon. alegere sau necesitate?

  1. Dana spune:

    Sunt de acord cu cele spuse, însă sunt și situații când nu poți alapta pentru ca bebe efectiv nu vrea sa stea la san (chiar dacă e greu de crezut) și eu am folosit pompa din a doua săptămână de viață a copilului pana la 13 luni, zi de zi din trei în trei ore și astfel copilașul a beneficiat de lapte matern din biberon, fără nici un fel de supliment. Acum la un an și o luna trecut pe lapte de creștere, din motivul simplu de epuizare, dar sunt mandra de startul dat puiului meu în viața în ceea ce privește alimentația. Dacă insiști regulat zi și noapte, laptele nu se pierde, însă voința trebuie sa fie de fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *