La ce e bun un astfel de cărucior sport? Este cel mai mare ajutor al unui părinte atunci când cel mic e din ce în ce mai independent. Viața cu doi copii m-a învățat multe lucruri și printre cele mai importante este greutatea lucrurilor pe care le cumpăr și le folosesc, cărucior included 🙂

Primul cărucior al Teei era mare, greu și teoretic avea și „funcție” sport. Teoretic. Multe cărucioare spun despre ele că sunt din categoria – cărucior sport, doar că nu poți fi sport decât dacă îndelinește câteva calități. Apoi a avut unul sport, pliabil dar cam greu, pe care ni l-a furat. Am învățat la ce să mă uit când mă uit după un cărcuior sport. Să fie:

 • ușor
 • pliabil
 • manevrabil
 • confortabil pentru bebe
 • roți mai mari și cu suspensii

…dar ar trebui să mai știe câte ceva!

Și acum uitați-vă la căruciorul pe care îl aveți sau vreți să îl luați! Sigur e ușor, pliabil, manevrabil, dar …roțile sunt mici (probabil căuciucate), fără suspensii și confortul lipsește. O să-mi spuenți că oricum nu îl mai folosește mult și merge și așa, iar eu vă spun că vă iau suspensia de la mașină pentru că oricum mergeți puțin, vă pun un scaun de lemn și vă iau geamurile. Exagerez, dar încerc să mă fac mai clar legat de calitățile și caracteristicile pe care e bine să le aibă un cărucior sport.

Citește și →  cum se prepară laptele praf

Pe piață sunt multe cărucioare care ating parte din calități, mai puțin ultimele două! 90% dintre ele sunt doar o pânză pe un cadru, iar copilul stă tare rău. Nici nu trebuie să mă credeți …doar să vă uitați. Roțile sunt mici și acoperite cu un tip de cauciuc nu tocmai fericit. Nu există loc de depozitare și toate sunt agățate de mâner. Copertină nu există și bebe este acoperit cu haine/prosoape/eșarfe.

Acum am un cărucior perfect din toate punctele de vedere, mai puțin greutatea și volumul, dar am noroc pentru că am lift mare și mașină mare. Dar cine nu le are …ce face? Am o soluție pentru ei AICI. În curând voi trece la un cărucior sport, trebuie, Radu este din ce în ce mai activ, vrea mai mult pe jos și ce avem nu se pretează prea bine. Deci caut să fie mai bun decât a fost cel pe care l-a avut Tea la vremea ei. (de pe la 1 an și 7 luni-2 ani până la 3 ani jumătate)

Citește și →  înainte, în timpul și imediat după naştere

Că să pun puctul pe I. Un cărucior sport, mai ales cel de la Foppapedretti este bun pentru că

 • e ușor, cel mai ușor – 3,6 kg!!!
 • e pliabil cu o singură mână!!!
 • are roți de mărime potrivită și are suspensie pe spate, deci e confortabil!!!
 • copertină cu portecție UV și perfect aerisit pe laterale
 • cadru de aluminiu, de aici greutatea scăzută
 • spațiu depozitare de 3 kg
 • spătar reglabil și potrivit de la ZERO luni!!!
 • material rezistent la murdărie
 • perfect pentru călătorii și drumuri  proaste

Acum vă rog încă o dată să vă gândiți la alte cărucioare sport, să le încercați și să vedeți câte știu să facă comparativ cu exemplu de față. Copilul vostru ar trebui să primescă tot ce este mai bun.

Vin concediile și e bine să fii pregătit pentru avion, pentru o mașină încărcată, pentru un drum lungnu îi chinuim, să nu ne chinuim.

carucior sport foppapedretti

Cel mai usor carucior sport ce poate fi pliat / depliat cu o singura mana.
Spatar reglabil pe diferite pozitii de relaxare, se lasa pana la aproape 180 grade
Copertina cu protectie UV50%. Material special ce protejeaza in proportie de 98% trecerea razelor ultraviolete.
Cadru de aluminiu, usor si foarte rezistent
Roti fata pivotante la 360 grade, suspensii pe rotile din spate
Citește și →  review pegperego book 51s

8 comentarii pe “cel mai ușor cărucior sport – Foppapedretti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *