Tocmai când credeai că ai scăpat de scutece și de cearșafuri ude și de mirosuri aiurea …te trezești cu ‘surpriza’ că face din nou pe ea/el.

Păi cum vine asta? De ce? Cum rezolv? Păi poate bea prea multă și refuză să meargă la baie pentru că nu vrea să piardă ceva …sau e prea obosit și refuză să doarmă atunci când ar trebui sau e ceva mai cplicat și trebuie intervenit în mod profesionist.

Am observat că de multe ori bebe bea foarte multă apă și pentru că îi place la nebunie cum se joacă în acel moment, preferă să se țină, pentru că nu cumva să piardă toată distracția, pentru ca nu cumva să fie înlocuită de vreun alt copil. Asta duce, inevitabil, la un moment de genul ‘mami …fac pipi pe mineeee’. De multe ori atunci când ajunge la limita-limitei, încearcă să ajungă la baie, dar până scapă de pantaloni …avem deja o mică baltă în baie 😀 pentru că face pe ea/el.

Citește și →  de la ce vârstă mergem cu copilul la optometrist sau oftalmolog

Foarte mulți părinți își culcă copii târziu (târziu în viziunea mea înseamnă după ora 21.30) și asta în condițiile în care a doua zi trebuie să se trezească pentru a merge la grădiniță. Tot părinții zic că nu îi pot culca mai devreme, că nu vor să adoarmă decât în anumite condiții sau …mai știu eu ce motive. În final copilul ajunge să acumuleze foarte multă oboseală (la grădiniță se joacă, se mișcă mult) și atunci când doarme …doarme buștean și nu își mai controlează vezica, deci face pe ea/el. Evident că aici soluția ar fi să îl culci mai repede, doar că asta implică o serie de acțiuni ‘conjugate’ ale părinților, o serie de lucruri care trebuiesc schimbate, în general o atitudine mai fermă din partea părinților (care sunt de obicei prea obosiți să mai facă toate astea).

Dacă sunt alte motive, mai serioase, frici sau probelem fiziologice atunci e OBLIGATORIU să mergeți la un specilaist. Începeți cu medicul de familie sau un pediatru pentru o afla unde ar fi indicat să mergeți.

Citește și →  cum e viața la 12 ani?

Ca soluții …când e prea prins de joacă e bine să insistați cu mersul la baie (știu că sună ca naiba …dar dacă nu îl ‘forțezi puțin’ nu obți nimic), iar dacă e vorba de somn …trebuie să doamră mai mult și eventual să folosiți din nou ceva scutece. Nu cred că dacă îl lăsați ud (un fel de pedeapsă) va funcționa …cel mult va plânge, se va supăra și poate …și ceva mai rău.

Răbdare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *