Nu mai e nimic fun după ce îl vezi pe Moș Crăciun de 4 ori înainte de Crăciun.

Anul acesta a fost ca în niciun un alt an când vine vorba de Moș Crăciun. Prima dată l-am văzut pe 6 Decembrie ….6!!!! Nici nu se răciseră bine încălțările și primul Moș Crăciun spărgea ușa cu sacul lui plin.

De la început trebuie să știți că toți au arătat extrem de autentic. Singurul plus.

Reacția copiiilor a fost legendară pentru mine.

Tocmai ce stabilisem că Moș Nicolae vine călare pe o cheie uriașă care îi permite să deschidă toate ușile ca să le poată pune în încălțări. Tea este, deja la 8 ani, ușor sceptică legat de subiectul Moș, dar ne spune că tot ce vede ea la astfel de petreceri sunt oameni care arată precum Moș Crăciun, dar sunt doar oameni. Adevăratul Moș e complicat de văzut și vine doar în noaptea de 24 spre 25.

Pentru Radu orice Moș Crăciun e bine primit, pentru că aduce cadouri, nu își pune alte probleme și nici nu întreabă, interesul este altul; oricum a auzit ceva de la Tea și nu își bate capul cu altceva acum.

Citește și →  ce faci cât e mama în maternitate

Revin la Tea care îmi spune că îi pare ciudat să vadă atâția moși și că nu îi pare corect. Îi place, dar preferă să vină adevăratul Moș Crăciun.

Ca atare

…nu îmi plac petrecerile cu Moș Crăciun! Copilul cred că este bulversat, nu se respectă datele și în noaptea de Crăciun mesajul și emoția sunt puternic diluate.

Cred că petrecerile de la serviciu cu Moș Cărciun sunt făcute pentru părinți, pentru a fi ei mulțumiți și împăcați că au făcut treaba asta.

Oricum la petreceri copiii stau înghesuiți și agitați că au de spus un cântecel sau ceva versuri ca să îl impresioneze pe Moș. Dacă s-a uitat să se treacă numele copiiilor pe cadouri, atunci haosul este garantat!!!

Haosul este asigurat și întreținut de părinții care caută un loc cât mai bun de poză. Caută să fie copilul cât mai repede luat de Moș Cărciun, înainte de alți copii (nu contează vârstă sau orice alt criteriu). Mi-ar fi plăcut să ofere un exemplu, în spiritul Crăciunului – chestiuni cu bunăvoință, prietenie, înțelegere (mă rog chestiuni care sunt aplicabile în orice zi a anului)

Citește și →  Ce fel de parinte cezi că vei fi, în funcţie de zodia ta?

Și când te gândești că totul durează maxim 3 minute!

Eu nu înțeleg nimic și mă obosește maxim, dar pe copii???

La ultima petrecere, copiii mei au ieșit din grupul din fața moșului și au zis că ei nu mai vor, oricum nu e cel adevărat, că nu înțeleg îmbulzeala și momentul acela. Ei vor să vină moșul când trebuie să vină.

Aaaaaaaa ca să nu mai zic de faptul că între ei copiii vorbesc și se anunță despre Moș, iar surprinderea celorlalți e maximă „cum???? Deja a venit??? La mine nu a venit, oare am făcut eu ceva rău???”

Cam asta este și eu nu mai vreau să merg cu ai mei copii la astfel de petreceri, cel puțin până atunci când vor avea altă părere și informații despre Moș Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *